Nytår part 1

Inspirerende TED Talks

Onsdag formiddag skal jeg aflevere synopsis i biologisk psykologi. Jeg har ikke brugt min juleferie på særlig meget læsning, så derfor sidder jeg denne lørdag aften og skriver og læser 🙂 Jeg hygger mig faktisk med det! Det havde jeg ikke lige selv troet jeg kunne, men det emne jeg har valgt er af stor interesse for mig, så det er nok derfor. Jeg skriver om partnervalg og hvordan dette kan ses fra en evolutionær og neurologisk vinkel. Herunder er min plan at inddrage stress og hvordan dette kan have en indflydelse på partnervalg. Spændende! Jeg glæder mig til at se hvad det hele ender ud med! Jeg nåede til et punkt hvor jeg ikke rigtigt kunne koncentrere mig mere om at læse og skrive. Derfor gik jeg ind på min TED app og søgte på “stress”. Her fandt jeg specielt en tale, som fascinerede mig! Talen hedder “How to make stress your friend” og det er psykologen, Kelly McGonigal, der holder den.

20140104-212653.jpg

Talen handler om at stress ikke behøver at være skadeligt. Om det er dårligt for din krop og psyke afhænger af din indstilling til det. Kelly opfordrer til, at man ser stress, som at kroppen forbereder sig og er klar til en udfordring. Hun fortæller om forskellige studier. Et af dem har vist at personer med stress, som troede det var skadeligt for dem selv, havde større chance for at dø end andre. Derimod havde personer med stress, som ikke troede det var skadeligt for dem selv, mindre risiko for at dø end alle personerne i undersøgelsen. Talen lægger altså op til, at dine tanker ikke er ligegyldige, for hvordan din krop reagerer på stress, men at du faktisk, ved at ændre indstilling til stress, kan blive sundere.

Derudover så jeg også talen “Beware neuro-bunk” af Molly Crockett og talen “Trust, morality — and oxytocin?” af Paul Zak, som begge er utroligt spændende 🙂

20140104-212809.jpg

20140104-212856.jpg

Nå, nu vil jeg igang med synopsen igen! Det var dejligt med en pause med TED og blogskriveri 🙂 Jeg håber du nyder din lørdag aften lige præcis der hvor du er, sammen med de mennesker der er omkring dig eller bare for dig selv! 🙂

20140104-212927.jpg

– Cecilie

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nytår part 1